Inloggen Plan maken

Alle maatregelen om je woning te verduurzamen op een rij

Stel daarom samen een concreet stappenplan op voor je huishouden

Naden en kieren dichten

Tochtwering is een van de meest rendabele vormen van isoleren. Met name oude huizen zitten vol naden en kieren, waarlangs warme binnenlucht naar buiten verdwijnt. Door het dichten van naden en kieren vermindert het energieverbruik en stijgt het comfort in je woning. Deze vorm vraagt een lage investering en heeft een hoog rendement.

Meer informatie

Vloerisolatie

Wil je een woning verduurzamen dan ontkom je niet aan het isoleren van de vloer van je woning. Een ongeïsoleerde vloer verliest veel warmte en is een van de grootste energieverspillers in huis. Voor een tussenwoning komen de kosten van deze maatregel op ca. € 1.400,- en bespaar je gemiddeld € 200,- per jaar op je energielasten.

Meer Informatie

Gevelisolatie

Het na-isoleren van bestaande spouwmuren in woningen wordt steeds vaker toegepast. Op basis van de huidige energieprijzen is het een slimme investering, die je binnen 4 jaar hebt terug verdiend. Bij een tussenwoning komt het na-isoleren van de voor- en achtergevel op ca. € 800,-. Daarmee bespaar je zo’n € 260,- per jaar op je energielasten.

Meer Informatie

Dakisolatie

Wil je een woning verduurzamen dan ontkom je haast niet aan het isoleren van het dak van je woning. Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte en is een van de grootste energieverspillers in huis. Voor een gemiddelde eengezinswoning met verwarmde zolder bespaar je met dakisolatie tot € 800,- per jaar op je energierekening.

Meer Informatie

Isolatieglas, nieuwe kozijnen en deuren

Matig geïsoleerde ramen, kozijnen en deuren verliezen veel warmte. Wil je je woning verduurzamen, dan is het verbeteren van de isolatiegraad van ramen, kozijnen en deuren van je woning een goede stap om te maken.

Meer Informatie Hoe check ik het glas in mijn ramen?

Warmtepomp

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en te voorzien van warm tapwater en is inmiddels een goed en duurzaam alternatief voor de traditionele cv-ketel op gas. Een warmtepomp draait op stroom. Door het gebruik van een warmtepomp stijgt het stroomverbruik in huis en neemt het comfort in de woning duurzaam toe.

Meer Informatie

Ventilatie

's Winters brengen we gemiddeld zo’n negentig procent van onze tijd binnen door en meer dan 50% in ons huis. Om in een woning gezond en prettig te leven is een goede luchtkwaliteit van vitaal belang. Daarvoor is een goede luchtbehandeling nodig. En wordt steeds belangrijker naarmate huizen beter zijn geïsoleerd.

Meer Informatie

Douche WTW

Tijdens het douchen stroomt het nog warme douchewater direct weg via de afvoer het riool in. Zo gaat veel energie verloren in de vorm van warmte. Een douche-WTW (waarbij WTW staat voor warmteterugwinning) zorgt ervoor dat zoveel mogelijk warmte uit het afvoerwater wordt hergebruikt.

Meer Informatie

Zonneboiler

Een zonneboiler zet zonlicht om in warmte. Vervolgens wordt deze warmte gebruikt voor warm tapwaterbereiding en ruimteververwarming. De warmte die zo wordt geproduceerd is een vorm van duurzame energie. Het gebruik van energie uit zonlicht kan zorgen voor een fikse besparing op de gasrekening.

Meer Informatie

Zonnepanelen

Een zonnepaneel maakt elektriciteit uit zonlicht. De elektriciteit die zo wordt geproduceerd is een vorm van duurzame energie. Het gebruik van energie uit zonlicht kan zorgen voor een fikse besparing op je elektriciteitsrekening. Door voldoende zonnepanelen op een huis te plaatsen bespaar je duurzaam geld op je energierekening.

Meer Informatie