Skip to content

Een huis verduurzamen uit de jaren zestig

In  Zeeland vind je heel veel huizen die gebouwd zijn in de jaren zestig. Zo ook het huis van Cherian uit Sluis. Al sinds de jaren tachtig woont ze hier en in de afgelopen 40 jaar is er al heel wat verbouwd aan het huis. “Toen we het huis kochten in 1982 hebben we direct een aanbouw aan het huis gezet. Daarna toen er kinderen kwamen hebben we de bovenverdieping uitgebreid en een bijkeuken en garage aangebouwd.” Vertelt Cherian. “Dat is inmiddels al heel wat jaren geleden en we weten dat op het gebied van duurzaamheid we nog veel stappen kunnen ondernemen. Zo kwamen we terecht bij Energiek Zeeland.”

Verduurzamen als standaard

“We hebben bij elke verbouwing telkens gekeken wat we op dat moment konden doen aan verduurzaming. Er is dus al best veel gedaan in de afgelopen jaren. Zo zijn we van gaskachels overgestapt op centrale verwarming. Zijn de ramen vervangen door dubbelglas en hebben we de zolder geïsoleerd.” Zegt Cherian. “We weten dus best zelf wat af van verduurzaming en we zochten advies dat net wat verder gaat dan de standaard maatregelen. Een kennis tipte ons over Energiek Zeeland.”

Maatwerkadvies

“De ambassadeur van Energiek Zeeland gaf ons advies dat echt toegespitst was op ons huis en dat verder ging dan de standaard maatregelen. Na het gesprek kregen we een overzichtelijk plan met een drietal stappen met maatregelen die we kunnen nemen. De stappen zijn netjes uitgewerkt en voorzien van een kostenplaatje. Zo weten we precies met welke uitgaven we de komende jaren rekening moeten houden en in welke volgorde.”

Betrouwbaar en transparant

“Wat ik erg prettig vond aan het contact met Energiek Zeeland is dat het een Zeeuws initiatief is en dat de ambassadeur bij ons uit de buurt kwam. Je betaalt voor het advies 121 euro en er zitten geen verborgen addertjes onder het gras. Zo kun je in je account direct offertes opvragen bij partners bij Energiek Zeeland maar je bent niet verplicht om de maatregelen te laten uitvoeren door deze partners. Ja, ik ben heel tevreden over Energiek Zeeland”

Ook een huis uit de jaren zestig verduurzamen?

Heb je ook een huis uit de jaren zestig dat je wilt verduurzamen? Ben je ook op zoek naar een advies op maat voor jouw woning? Start nu met je eigen adviesplan van Energiek Zeeland en onze ambassadeur helpt jou verder.

Start direct met je eigen plan

Voer je postcode en voorschot bedrag in zodat we jouw gegevens kunnen ophalen.

Heb je al een account

Hoe energiezuinig ben je?

Je kunt hier invullen hoe je zelf je eigen omgang met energie beleeft.

Voorschotbedrag

Vul hier het voorschotbedrag in dat je maandelijks betaalt voor het verbruik van gas en elektriciteit voor jouw woning.