Skip to content

Energiecoach

Energiecoaches gezocht

Lijkt het jou leuk om mensen uit jouw buurt te helpen met energiebesparing? Ga je graag het gesprek aan met mensen en haal je er plezier uit om samen met een team aan de slag te gaan om mensen te helpen met het verminderen van hun energieverbruik? Meld je dan nu aan als energiecoach voor “Energieteam Schouwen-Duiveland.”

Wat moet je doen als energiecoach?

Je gaat bij de mensen thuis langs om energieadvies te geven. Zie jij onzuinige apparaten of een verwarming die veel te hoog staat? Als energiecoach trainen we je om mensen direct tips te geven om energie te besparen. Met behulp van een handige checklist kijk je welke kleine maatregelen mensen kunnen nemen om hun huis te verduurzamen. Denk aan tochtstrips, een brievenbusborstel of ledlampen. Deze maatregelen worden daarna door een klusteam ook kosteloos uitgevoerd. Dus naast een gratis advies van jou, krijgen de mensen ook echt een duurzamer huis. 

Wat moet je kunnen als energiecoach?

Voorkennis is niet nodig. Je krijgt van ons een training die bestaat uit twee dagdelen om je klaar te stomen als coach. We vinden het vooral belangrijk dat je het leuk vindt om met verschillende mensen te praten en dat je op een enthousiaste en positieve manier mensen kunt inspireren.

Wat krijg je er voor terug?

Je ontvangt €5,- per bezoek. Gemiddeld doe je 2 bezoeken per week die ingepland worden wanneer het jou uitkomt. Een bezoek duurt tussen de 1 à 2 uur per bezoek.

Waar kun je je aanmelden? 

Je kunt je aanmelden als energiecoach via onderstaand formulier of door te bellen naar 0113-296566

Energieteam Schouwen-Duiveland

Energieteam Schouwen-Duiveland is een samenwerking tussen de gemeente Schouwen-Duiveland, wooncorporatie Zeeuwland en Energiek Zeeland. Het energieteam helpt inwoners uit de gemeente met het verduurzamen van hun huis. Je komt als inwoner in aanmerking voor verduurzaming als je in een ouder huis woont en daardoor een hogere energierekening hebben. Inwoners kunnen zich aanmelden. Zij krijgen dan één gratis adviesgesprek en een bezoek van een speciaal klusteam die kleine besparende maatregelen aanbrengt in hun huis.  

Hoe lang bestaat dit energieteam?

Het energieteam Schouwen-Duiveland start vanaf oktober 2022 met adviezen te geven in de gemeente Schouwen-Duiveland tot en met 31 december 2023. Als je meedoet betekent dat je je tot eind 31 december 2023 ingezet kan worden om adviezen te geven. Uiteraard houden we in de planning rekening met de beschikbaarheid van jou als coach en plannen we bijvoorbeeld geen gesprekken in jouw vakantie in.  
 

Belangrijke data

28 september – training 1
20 oktober – training 2
2 november – training 3

Ik meld me aan als energiecoach

Dit formulier vraagt u om uw naam, adres, telefoonnummer en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt.

Hoe energiezuinig ben je?

Je kunt hier invullen hoe je zelf je eigen omgang met energie beleeft.

Voorschotbedrag

Vul hier het voorschotbedrag in dat je maandelijks betaalt voor het verbruik van gas en elektriciteit voor jouw woning.