Inloggen Plan maken

Hoe kun je de woningaanpassingen financieren?

Hier vind je de actuele stand van zaken op het gebied van financiering

Investeren in je woning

Met duurzame investeringen in je woning bespaar je op je energierekening en verhoog je het comfort in huis. Bovendien laat een investering in veel gevallen de waarde van je woning stijgen. Daarnaast spaar je het milieu.

Gelukkig komen er meer financiele steuntjes in de rug van onder andere de overheid. Wij doen ons best om op deze website actueel en volledig te zijn. Ook kunt u de website van uw gemeente raadplegen over de actuele financiele mogelijkheden. De huidige mogelijkheden staan hieronder genoemd.

Duurzaam verbouwen met een Energiebespaarlening

De energiebespaarlening is een fonds opgezet door de overheid, Rabobank en ASN Bank. Via de Energiebespaarlening kun je tegen gunstige voorwaarden lenen om je woning te verduurzamen.

Ook betaal je geen kosten voor het afsluiten van deze lening en biedt dit fonds een aantrekkelijke rente die vergelijkbaar is met de hypotheekrente. De lening kent een kortere looptijd dan een hypotheek. Deze is 7, 10 of 15 jaar en afhankelijk van de hoogte van de lening. Hoe hoger de lening, hoe langer de periode van terugbetaling. De energiebespaarlening is niet gekoppeld aan je woning en wordt daarom geregistreerd bij het BKR. Wel is de rente over de energiebespaarlening fiscaal aftrekbaar.

Duurzaam verbouwen met een extra hypotheek

In bepaalde gevallen is het aantrekkelijk om woningaanpassingen mee te financieren in de hypotheek. Je kan de woningaanpassingen vaak meenemen in de hypotheek als je een nieuwe woning koopt. Maar het is ook interessant als je plannen hebt voor een andere verbouwing, bijvoorbeeld van je keuken of badkamer en hier een nieuwe hypotheek voor gaat afsluiten. Door de extra hypotheekmogelijkheden voor verduurzaming hoeft een investering in bijvoorbeeld zonnepanelen niet te betekenen dat je minder kunt lenen voor de financiering van je nieuwe keuken

Duurzaam verbouwen met eigen vermogen

Eigen vermogen - zoals spaargeld-gebruiken voor een duurzame verbouwing is vaak voordeliger dan het afsluiten van een lening.

Subsidie voor woningaanpassingen

De overheid stelt de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) open per 2 september 2019.
Deze regeling stimuleert het treffen van energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen mits er
sprake is van minimaal 2 aanpassingen zijn. Lees hier meer over deze regeling en de mogelijkheden voor jouw woning.


Maak vandaag nog je eigen plan

Maak je eigen plan