Skip to content

Hoe betaal je het verduurzamen van je huis?

Een van de voordelen van het slim verduurzamen van je huis is dat je op termijn bespaart. Alleen die duurzame maatregelen kosten natuurlijk wel geld. Of het nu om vloerisolatie gaat of een warmtepomp. Je zult deze investeringen moeten betalen. Doe je dat dan met spaargeld of kun je beter een lening afsluiten? Of zijn er misschien subsidies die je kunnen helpen met het betalen van de maatregelen? 

We zetten de mogelijkheden graag hieronder voor je op een rij. Vergeet ook zeker niet onze subsidiepagina te bezoeken. Daar kun je met de subsidiecheck precies zien van welk subsidie je gebruik kunt maken. 

1. Doe de subsidiecheck

Je las het hierboven al. Wij hebben op onze website een speciale subsidiepagina. Op deze pagina kun je de subsidiecheck uitvoeren en precies zien waar je gebruik van kunt maken. 

2. Verhoog je hypotheek

Er zijn verschillende leningen en kredieten om energiebesparende maatregelen te financieren. Zo heb je bijvoorbeeld de energiebespaarlening. Een initiatief van de overheid, Rabobank en ASN Bank. Maar ook andere banken en financiers hebben vaak speciale leningen waarmee je extra kunt lenen op je hypotheek om energiebesparende maatregelen te financieren. Check dus ook zeker bij je eigen bank wat de mogelijkheden zijn. 

 

3. Gratis maatregelen

Er zijn ook gratis maatregelen die je kunt nemen. Denk aan korter douchen, de verwarming een graadje lager zetten en je cv-ketel zo efficiënt mogelijk instellen. Allemaal maatregelen die je niets kosten en direct wat opleveren. 

4. Goedkope maatregelen

Je hoeft geen grote investeringen te doen zoals het aanschaffen van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen. Ook met relatief goedkope maatregelen kun je energie besparen. Denk aan het vervangen van je gloeilampen door ledlampen. Het gebruik maken van tochtstrips of een automatische deursluiter. Check vooral onze handige bespaartips voor nog meer inspiratie om goedkoop energie te besparen. 

5. Kies voor energiezuinige apparaten

Heeft je wasmachine het begeven of ben je aan een nieuwe koelkast toe? Kies dan voor energiezuinige vervangers. Je betaalt in de aanschaf vaak wat meer maar deze apparaten zijn een stuk energiezuiniger waardoor je weer geld bespaart op je energierekening. 

6. Gebruik je spaargeld

Heb je spaargeld met geen duidelijke bestemming? Je kunt je spaargeld gebruiken om je huis te verduurzamen. De huidige rentes op spaarrekeningen zijn zo laag dat het loont om het voor een ander doel in te zetten. Zorg uiteraard wel dat je voldoende buffer overhoudt mocht je wasmachine of koelkast stuk gaan. 

7. Financieel advies

Vind je het lastig om te bepalen wat voor jou een goede keus is? Schakel een financieel adviseur in. Zij kunnen je goed informeren over hoe je jouw verduurzamingswensen het beste kunt financieren. 

Meer weten?

Wil jij voordat je over financieren nadenkt eerst weten welke maatregelen je kunt nemen om je huis te verduurzamen? Start nu met je eigen adviesplan van Energiek Zeeland en onze ambassadeur helpt jou verder. 

Start direct met je eigen plan

Voer je postcode en voorschot bedrag in zodat we jouw gegevens kunnen ophalen.

Heb je al een account

Hoe energiezuinig ben je?

Je kunt hier invullen hoe je zelf je eigen omgang met energie beleeft.

Voorschotbedrag

Vul hier het voorschotbedrag in dat je maandelijks betaalt voor het verbruik van gas en elektriciteit voor jouw woning.