Skip to content

Hoek verduurzaamt

Benut de kracht van samen en schrijf je nu in!

Informatie over de Wijkgerichte Aanpak in Hoek

 

Inwoners van Hoek en Mauritsfort kunnen zich op deze website van Energiek Zeeland aanmelden voor het laten maken van een Energiescan. Deze scan kost € 121,- maar de gemeente Terneuzen betaalt die kosten en daardoor is deze onafhankelijke scan voor de inwoners gratis.

Voor wie is de scan bedoeld? Alle eigen woningbezitters en huurders die van een particulier eigenaar een huis huren en die wonen in het dorp Hoek of in het buurtschap Mauritsfort, kunnen de vrijblijvende scan aanvragen. Geef bij het aanmelden svp wel aan of je eigenaar bent of huurder.

Voordelen van meedoen aan de Wijkgerichte Aanpak van Energiek Zeeland zijn:

  • Je krijgt gratis een onafhankelijk en deskundig advies (dit advies kost € 121,- maar die kosten betaalt de gemeente);
  • Je krijgt inzicht in welke maatregelen verstandig zijn om uw huis te verduurzamen;
  • De eigenaar beslist zelf of maatregelen vervolgens worden uitgevoerd en hoe;
  • De kosten en subsidies worden vooraf in beeld gebracht;
  • Energiek Zeeland vraagt, indien je dat wenst, offertes aan en beoordeelt die;
  • Als meerdere mensen meedoen, kan dat interessante kortingen op de offertes opleveren;
  • Je ontvangt, zelfs als je al bezig bent met het verbeteren van de woning, nuttige vrijblijvende adviezen.
  • Het is fijner wonen in een goed geïsoleerde woning;
  • De energierekening daalt;
  • Een energiezuinige woning brengt bij verkoop meer op en is vaak ook sneller verkocht.

Energiek Zeeland is opgericht door Zeeuwind en is een onafhankelijke organisatie, niet verbonden aan aannemers, installatiebedrijven of producenten. Energiek Zeeland kan aan jou daardoor de verstandigste keuze bij het verduurzamen van jouw woning adviseren. Er wordt maatwerk geleverd. Het advies is een balans tussen de kosten, opbrengsten en de wensen van de bewoner.

Hoe werkt het?

Energiek Zeeland, een initiatief van duurzame energiecoöperatie Zeeuwind, helpt woningeigenaren via de kracht van het collectief hun woning te verduurzamen. Door samen als wijk of dorp te verduurzamen, kunnen we inkoopvoordeel krijgen en benutten we het gegeven dat huizen in een wijk qua bouw vaak hetzelfde zijn. Samen optrekken levert dus voordeel op.

Gratis

Gemeente Terneuzen bekostigt de belangrijke eerste stap: de energiescan (normaal: € 121.-). Hierbij onderzoekt een energieadviseur van Energiek Zeeland welke besparingsmogelijkheden er bij jou thuis zijn. Is spouwmuurisolatie bijvoorbeeld interessant, kan jouw dak worden geïsoleerd, of misschien wel allebei?

De scan is de basis voor een volledig rapport met alle mogelijkheden, kosten en uiteindelijke besparing die het jou na uitvoering gaat opleveren. Een bekend Zeeuws aannemersbedrijf stelt vervolgens vrijblijvend een offerte op voor de benoemde verduurzamingsmaatregelen aan jouw woning.

Aanmeldformulier

Dit webformulier vraagt om je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres, zodat wij je kunnen bereiken. Deze gegevens verstrekken wij nooit aan derden.

Hoe energiezuinig ben je?

Je kunt hier invullen hoe je zelf je eigen omgang met energie beleeft.

Voorschotbedrag

Vul hier het voorschotbedrag in dat je maandelijks betaalt voor het verbruik van gas en elektriciteit voor jouw woning.