Skip to content

Prinsenhove verduurzaamt

Benut de kracht van samen en schrijf je nu in!

Wanneer je je huis wilt verduurzamen roept dat vaak vragen op. Wat is er mogelijk? Wat kost het en wat bespaar ik er uiteindelijk mee? En krijg ik eigenlijk wel waar voor mijn geld? Energiek Zeeland helpt jou bij het beantwoorden van die vragen én bij het nemen van besparingsmaatregelen. Voor de inwoners van Prinsenhove is dit gratis en vrijblijvend. 

Hoe werkt het?

Energiek Zeeland, een initiatief van duurzame energiecoöperatie Zeeuwind, helpt woningeigenaren via de kracht van het collectief hun woning te verduurzamen. Door samen als wijk te verduurzamen, kunnen we inkoopvoordeel krijgen en benutten we het gegeven dat veel huizen in een wijk qua bouw hetzelfde zijn. Samen optrekken levert dus voordeel op. 

Gratis

De gemeente bekostigt de belangrijke eerste stap: de energiescan (normaal: € 121.-). Hierbij onderzoekt een energieadviseur van Energiek Zeeland welke besparingsmogelijkheden er bij jou thuis zijn. Is spouwmuurisolatie bijvoorbeeld interessant, kan jouw dak worden geïsoleerd, of misschien wel allebei?

De scan is de basis voor een volledig rapport met alle mogelijkheden, kosten en uiteindelijke besparing die het jou na uitvoering gaat opleveren. Een bekend Zeeuws aannemersbedrijf stelt vervolgens vrijblijvend een offerte op voor de benoemde verduurzamingsmaatregelen aan jouw woning. 

Voordeel bij uitvoering

Hoe meer mensen in Prinsenhove deze maatregelen daadwerkelijk laten uitvoeren, hoe meer staffelkorting kan worden bedongen. Bovendien zorgt Energiek Zeeland natuurlijk dat ook alle deelnemers profiteren van de landelijk beschikbare subsidies voor dit project.

Wie kan meedoen?

Het project voeren we uit in de Middelburgse wijk Prinsenhove. Dit betreft de volgende straten:

  • Schoutstraat
  • Prinsenlaan
  • Stadhouderslaan
  • Prinsenhove
  • Spinhuisweg 101-143 (alleen de oneven nummers)

Iedereen die hier woont, kan zich aanmelden.

Ontmoet ons!

Je hebt vast nog vragen. Daarom organiseren we op donderdagavond 7 september om 19:30 uur een informatieavond in wijkcentrum Palet. Daar kun je kennis maken met het team dat deze wijkgerichte aanpak verder toelicht.

Meld je aan

Zet nu alvast de eerste stap en meld je via onderstaande formulier aan voor de gratis energiescan! Als dit niet lukt, kun je ook een mail sturen naar info@energiekzeeland.nl. Vermeld daarin ook je adres.

Aanmeldformulier

Dit webformulier vraagt om je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres, zodat wij je kunnen bereiken. Deze gegevens verstrekken wij nooit aan derden.
Prinsenhove, Middelburg

Hoe energiezuinig ben je?

Je kunt hier invullen hoe je zelf je eigen omgang met energie beleeft.

Voorschotbedrag

Vul hier het voorschotbedrag in dat je maandelijks betaalt voor het verbruik van gas en elektriciteit voor jouw woning.