Skip to content

Word jij ambassadeur?

Energieambassadeurs gezocht

Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk en heb je ervaring met het verduurzamen van je huis? Meld je dan aan als energieambassadeur voor Energiek Zeeland. 

Wat moet je doen als energieambassadeur?

Je gaat bij de mensen thuis langs om energieadvies te geven. Zie jij onzuinige apparaten of een verwarming die veel te hoog staat? Als ambassadeur trainen we je om mensen direct tips te geven om energie te besparen. Met behulp van een handige online tool kijk je welke maatregelen huiseigenaren kunnen nemen om hun huis te verduurzamen. Is het verstandig om over te stappen op elektrisch verwarmen of kunnen mensen beter starten met isoleren? Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig om genoeg elektriciteit op te wekken en is het handig om een accu aan te schaffen? Dit en meer vragen beantwoord jij. Na het gesprek maak jij met behulp van ons online platform een professioneel rapport. Met dit onafhankelijke rapport kunnen woningeigenaren stap voor stap hun huis verduurzamen. 

Wat moet je kunnen als energieambassadeur

Het is fijn als je zelf kennis en ervaring hebt met het verduurzamen van je huis zodat je weet tegen welke technische uitdagingen je aanloopt. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je het leuk vindt om met verschillende mensen te praten en dat je op een enthousiaste en positieve manier mensen kunt inspireren. 

Wat krijg je er voor terug?

 Je krijgt van ons een training om je klaar te stomen als ambassadeur.  Ook houden we je kennis op peil door regelmatig informatie en ervaringen te delen. Ook organiseren we workshops waarin we de nieuwste ontwikkelingen bespreken.

Als ambassadeur kom je terecht in een enthousiast team van vrijwilligers die allen stuk voor stuk expert zijn in verduurzaming thuis. Tijdens de gezamenlijke bijpraatmomenten leren we van elkaar en delen we onze ervaringen. Ook kun je terugvallen op een team van professionals met specifieke vragen. 

Ten slotte zorgen we ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt bij de mensen thuis. Je krijgt een iPad en toegang tot een online platform met belangrijke info en data over het verduurzamen van woningen. Het platform biedt de mogelijkheid om huiseigenaren een professioneel rapport aan te bieden waarmee ze stap voor stap hun woning kunnen verduurzamen. 

Hoeveel tijd kost het?

In het begin ben je een aantal dagdelen bezig met trainingen. Daarna kun je aan de slag en kan je zelf aangeven hoeveel tijd je wilt vrijmaken. Wil je graag wekelijks met mensen om de tafel of liever één keer per maand? We bespreken je wensen vooraf zodat we daar in de planning rekening mee kunnen houden. We proberen ook zoveel als mogelijk afspraken in te plannen in de buurt van waar jij woont. 

Waar kun je je aanmelden? 

Je kunt je aanmelden als energieambassadeur via onderstaand formulier of door te bellen naar 0113-296566

Wie is Energiek Zeeland?

Energiek Zeeland is onderdeel van duurzame energiecoöperatie Zeeuwind.  Zeeuwind heeft als doel de energietransitie in Zeeland te versnellen en Zeeuwen weer grip te geven op hun eigen energie. Dit doen ze sinds 1987 door het ontwikkelen van duurzame projecten in Zeeland. Sinds 2018 bestaat Energiek Zeeland, een speciaal platform voor  Zeeuwse woningeigenaren om hen te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Dit doen we samen met zoveel mogelijk Zeeuwse partners zoals de provincie Zeeland, de Zeeuwse gemeenten en het Zeeuwse bedrijfsleven. Want alleen samen kunnen we deze klus klaren die we in het Zeeuws Energieakkoord met elkaar hebben afgesproken. Zeeland energieneutraal in 2045.

 

Ik meld me aan als ambassadeur

Dit formulier vraagt u om uw naam, adres, telefoonnummer en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt.

Hoe energiezuinig ben je?

Je kunt hier invullen hoe je zelf je eigen omgang met energie beleeft.

Voorschotbedrag

Vul hier het voorschotbedrag in dat je maandelijks betaalt voor het verbruik van gas en elektriciteit voor jouw woning.