Skip to content

Financieren

Hoe financier je een duurzame verbouwing aan je woning?

Iedereen met een eigen huis krijgt te maken met verduurzaming. Het verduurzamen van je huis levert uiteindelijk een besparing op van je energiekosten. Het verhoogt het comfort van je huis en de waarde van je woning stijgt. Je moet alleen wel investeren voordat je kunt terugverdienen. 

Steuntje in de rug
Gelukkig zijn er verschillende regelingen die jou een steuntje in de rug geven bij het verduurzamen van je huis. Je kunt in sommige gevallen een subsidie krijgen. Maar er zijn ook andere financiële regelingen die jou op weg helpen bij het verduurzamen van je huis.

Een aantal van die regelingen vind je terug op deze pagina. 

 

Een up-to-date overzicht van alle subsidies vind je terug op onze pagina subsidies.

Vaak kun je energiebesparende maatregelen meefinancieren in je hypotheek. Bij je hypotheekaanbieder kun je meer informatie opvragen.

Er zijn ook leningen om energiebesparende maatregelen te financieren. Lees hieronder er meer over.

Geld lenen om je huis te verduurzamen

Er zijn verschillende leningen en kredieten om energiebesparende maatregelen te financieren. Op deze pagina vind je een aantal van deze type leningen terug maar check ook zeker bij je eigen bank wat de mogelijkheden zijn. 
 

Duurzaam verbouwen met een Energiebespaarlenning

De energiebespaarlening is een fonds opgezet door de overheid, Rabobank en ASN Bank. Via de Energiebespaarlening kun je tegen gunstige voorwaarden lenen om je woning te verduurzamen.

Ook betaal je geen kosten voor het afsluiten van deze lening en biedt dit fonds een aantrekkelijke rente die vergelijkbaar is met de hypotheekrente. De lening kent een kortere looptijd dan een hypotheek. Deze is 7, 10 of 15 jaar en afhankelijk van de hoogte van de lening. Hoe hoger de lening, hoe langer de periode van terugbetaling. De energiebespaarlening is niet gekoppeld aan je woning en wordt daarom geregistreerd bij het BKR. Wel is de rente over de energiebespaarlening fiscaal aftrekbaar.

 

Duurzaam verbouwen met een extra hypotheek

In bepaalde gevallen is het aantrekkelijk om woningaanpassingen mee te financieren in de hypotheek. Je kan de woningaanpassingen vaak meenemen in de hypotheek als je een nieuwe woning koopt. Maar het is ook interessant als je plannen hebt voor een andere verbouwing, bijvoorbeeld van je keuken of badkamer en hier een nieuwe hypotheek voor gaat afsluiten. Door de extra hypotheekmogelijkheden voor verduurzaming hoeft een investering in bijvoorbeeld zonnepanelen niet te betekenen dat je minder kunt lenen voor de financiering van je nieuwe keuken.

 

Duurzaam verbouwen met spaargeld

Je kunt natuurlijk ook met je spaargeld je verbouwing financieren. Dat is vaak voordeliger dan het afsluiten van een lening. Laat je hierover goed adviseren en zorg ervoor dat je altijd een buffer achter de hand houdt. 

Stel dat achter computer zit

Hoe energiezuinig ben je?

Je kunt hier invullen hoe je zelf je eigen omgang met energie beleeft.

Voorschotbedrag

Vul hier het voorschotbedrag in dat je maandelijks betaalt voor het verbruik van gas en elektriciteit voor jouw woning.