Skip to content

Zo werkt het

Zo werkt het

Het verduurzamen van je huis doe je niet van de één op de andere dag. Dat hoeft gelukkig ook niet. Je kunt dit stap voor stap aanpakken. Met Energiek Zeeland helpen we jou bij het slim verduurzamen van je huis. Want wanneer je dit slim doet, is dat niet alleen goed voor het klimaat maar ook voor je portemonnee. 

In drie stappen verduurzamen

Man en vrouw met laptop
Krijg meer inzicht met een voorlopig adviesplan

Via de website kun je direct starten met een voorlopig adviesplan. Het voorlopige plan maakt een eerste advies  op basis van gegevens over je huis en je energielasten. Dit advies geeft direct in overzichtelijke stappen weer wat je kunt doen om slim te verduurzamen. Het maken van dit voorlopige adviesplan is helemaal gratis.

Vrouw met pen en notitieblok
Advies op maat van een onafhankelijke ambassadeur

Voor 121 euro kun je een advies op maat laten maken. Vaak verdien je dit bedrag al binnen een maand terug door de besparingsmaatregelen die je kunt nemen. Bij het advies op maat komt er een onafhankelijke ambassadeur langs bij je thuis. De ambassadeur bekijkt de situatie bij jou thuis en stelt het voorlopige adviesplan bij zodat het helemaal aansluit op jouw woning en woonwensen.

Man bouwer
Direct aan de slag met uitvoeren van het plan

Je ontvangt het definitieve adviesplan binnen één week. Dit is een onafhankelijk plan dus je kunt zelf bepalen door wie je de maatregelen laat uitvoeren en wanneer. Wil je hulp? Dat kan ook. We hebben een groot netwerk van Zeeuwse partijen die deze klussen kunnen uitvoeren. 

Via Energiek Zeeland kwam ik op het idee om samen met mijn buren uit de straat zonnepanelen op onze daken te plaatsen. Dat scheelde een hoop geld.

Verduurzamen met je buren

Heb jij interesse om samen aan de slag te gaan met verduurzamen? Ook dan ben je bij Energiek Zeeland aan het juiste adres. Of het nu met je buren in de straat of wijk is of via je werk, bijvoorbeeld met collega’s. We hebben allerlei ideeën hoe we jou daarbij kunnen helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ben je enthousiast en wil je meer weten?

Je kunt direct starten met het voorlopige adviesplan maar misschien heb je nog vragen? Kijk dan snel bij de veelgestelde vragen voor antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij, neem dan contact op met ons via telefoonnummer: 0113-296566 of vul het contactformulier in.

Hoe energiezuinig ben je?

Je kunt hier invullen hoe je zelf je eigen omgang met energie beleeft.

Voorschotbedrag

Vul hier het voorschotbedrag in dat je maandelijks betaalt voor het verbruik van gas en elektriciteit voor jouw woning.