Skip to content

Rilland-Bath verduurzaamt

Benut de kracht van samen en schrijf je nu in!

Wanneer je je huis wilt verduurzamen, roept dat vaak vragen op. Wat is er mogelijk? Wat kost het en wat bespaar ik er uiteindelijk mee? En krijg ik eigenlijk wel waar voor mijn geld? Energiek Zeeland helpt jou als inwoner van Rilland-Bath bij het beantwoorden van die vragen én bij het nemen van besparingsmaatregelen.

Hoe werkt het?

Energiek Zeeland, een initiatief van duurzame energiecoöperatie Zeeuwind, helpt woningeigenaren via de kracht van het collectief hun woning te verduurzamen. Door samen als wijk of dorp te verduurzamen, kunnen we inkoopvoordeel krijgen en benutten we het gegeven dat huizen in een wijk qua bouw vaak hetzelfde zijn. Samen optrekken levert dus voordeel op. 

Slechts € 15,-

De energiescan kost normaal € 121,-. Maar in Rilland-Bath wordt het management van de wijkaanpak betaald met subsidie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Bovendien voeren vrijwillige energieadviseurs de scans uit. Besluit je mee te doen? Dan betaal je daardoor slechts € 15,-. Dat geld gebruiken we bijvoorbeeld om de reiskosten van de adviseurs te dekken.

Tijdens de scan onderzoekt een energieadviseur van Energiek Zeeland welke besparingsmogelijkheden er bij jou thuis zijn. Is spouwmuurisolatie bijvoorbeeld interessant, kan jouw dak worden geïsoleerd, of misschien wel allebei? 

Deze scan is de basis voor een volledig rapport met alle mogelijkheden, kosten en uiteindelijke besparing die het jou na uitvoering gaat opleveren. Een gerenommeerd Zeeuws aannemersbedrijf stelt vervolgens vrijblijvend een offerte op voor de benoemde verduurzamingsmaatregelen aan jouw woning.

Voordeel bij uitvoering

Hoe meer mensen in Rilland-Bath deze maatregelen daadwerkelijk laten uitvoeren, hoe meer staffelkorting kan worden bedongen. Bovendien zorgt Energiek Zeeland natuurlijk dat alle deelnemers profiteren van de landelijk beschikbare subsidies voor dit project.

Wie kan meedoen?

Het project voeren we uit in de kernen en het buitengebied van postcodegebied 4411. Iedereen die hier woont, kan meedoen.

Meld je aan

Zet nu alvast de eerste stap en meld je via onderstaande formulier aan voor de energiescan! Als dit niet lukt, kun je ook een mail sturen naar info@energiekzeeland.nl.

Aanmeldformulier

Dit webformulier vraagt om je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres, zodat wij je kunnen bereiken. Deze gegevens verstrekken wij nooit aan derden.
Ansichtkaart Rilland-Bath

Meer lopende wijkgerichte projecten van Energiek Zeeland? Je vindt ze op onze ‘samen verduurzamen’-pagina.

Hoe energiezuinig ben je?

Je kunt hier invullen hoe je zelf je eigen omgang met energie beleeft.

Voorschotbedrag

Vul hier het voorschotbedrag in dat je maandelijks betaalt voor het verbruik van gas en elektriciteit voor jouw woning.