Skip to content

Zaamslag verduurzaamt

Benut de kracht van samen en schrijf je nu in!

Wanneer je je huis wilt verduurzamen roept dat vaak vragen op. Wat is er mogelijk? Wat kost het en wat bespaar ik er uiteindelijk mee? En krijg ik eigenlijk wel waar voor mijn geld? Energiek Zeeland helpt jou bij het beantwoorden van die vragen én bij het nemen van besparingsmaatregelen. Voor de inwoners van Zaamslag is dit gratis en vrijblijvend. 

Hoe werkt het?

Energiek Zeeland, een initiatief van duurzame energiecoöperatie Zeeuwind, helpt woningeigenaren via de kracht van het collectief hun woning te verduurzamen. Door samen als wijk of dorp te verduurzamen, kunnen we inkoopvoordeel krijgen en benutten we het gegeven dat huizen in een wijk qua bouw vaak hetzelfde zijn. Samen optrekken levert dus voordeel op. 

Gratis

Gemeente Terneuzen bekostigt de belangrijke eerste stap: de energiescan (normaal: € 121.-). Hierbij onderzoekt een energieadviseur van Energiek Zeeland welke besparingsmogelijkheden er bij jou thuis zijn. Is spouwmuurisolatie bijvoorbeeld interessant, kan jouw dak worden geïsoleerd, of misschien wel allebei?

De scan is de basis voor een volledig rapport met alle mogelijkheden, kosten en uiteindelijke besparing die het jou na uitvoering gaat opleveren. Een gerenommeerd Zeeuws aannemersbedrijf stelt vervolgens vrijblijvend een offerte op voor de benoemde verduurzamingsmaatregelen aan jouw woning. 

Voordeel bij uitvoering

Hoe meer mensen in Zaamslag deze maatregelen daadwerkelijk laten uitvoeren, hoe meer staffelkorting kan worden bedongen. Bovendien zorgt Energiek Zeeland natuurlijk dat alle deelnemers profiteren van de landelijk beschikbare subsidies voor dit project.

Wie kan meedoen?

Het project voeren we uit in de kern en het buitengebied van Zaamslag. De volgende mensen kunnen meedoen:

  • bewoners van een huis met een label E, F of G
  • bewoners van een huis zonder label en bouwjaar < 1990
  • bewoners die energietoeslag kregen uitgekeerd

Iedereen die hieraan voldoet, kan zich dus aanmelden.

Ontmoet ons!

Je hebt vast nog vragen. Daarom organiseren we op donderdag 28 september een informatieavond in MFC Het Stropievat (Molenstraat 12). Je kunt hier kennis maken met het team dat deze wijkgerichte aanpak verder toelicht. Vanaf 19:15 uur is de zaal open en ontvangen we je met een kopje koffie of thee. Download hier de flyer voor de voorlichtingsavond.

Meld je aan

Zet nu alvast de eerste stap en meld je via onderstaande formulier aan voor de gratis energiescan! Als dit niet lukt, kun je ook een mail sturen naar info@energiekzeeland.nl

Aanmeldformulier

Dit webformulier vraagt om je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres, zodat wij je kunnen bereiken. Deze gegevens verstrekken wij nooit aan derden.
Protestantse kerk in Zaamslag | Foto: Jan-Kees de Meester

Hoe energiezuinig ben je?

Je kunt hier invullen hoe je zelf je eigen omgang met energie beleeft.

Voorschotbedrag

Vul hier het voorschotbedrag in dat je maandelijks betaalt voor het verbruik van gas en elektriciteit voor jouw woning.