Skip to content
energiecoach

Energieteam Schouwen-Duiveland zoekt energiecoaches

Energiek Zeeland, onderdeel van Zeeuwind, gaat samen met de gemeente Schouwen-Duiveland, wooncorporatie Zeeuwland en de Zuidhoek inwoners helpen met het besparen van energie. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die als energiecoach op pad willen gaan. Voorkennis is niet nodig. We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om met verschillende mensen te praten en op een positieve en enthousiaste manier mensen willen helpen met het besparen van energie.

Wat doet een energiecoach?

Een energiecoach gaat bij de mensen thuis langs om energieadvies te geven.  We trainen de coaches  om mensen direct tips te geven om energie te besparen. Met behulp van een handige checklist kijken ze daarnaast welke kleine maatregelen mensen kunnen nemen om hun huis te verduurzamen. Denk aan tochtstrips, een brievenbusborstel of ledlampen. Deze maatregelen worden daarna door een klusteam ook kosteloos uitgevoerd. Dus naast een gratis advies, krijgen de mensen ook echt een duurzamer huis. 

Wat moet je kunnen als coach?

De coaches krijgen van ons een training waarmee ze helemaal klaargestoomd worden om advies te geven. Voorkennis is dus niet nodig. We vinden het vooral belangrijk dat coaches het leuk vinden om met mensen in gesprek te gaan en ze te helpen met energie te besparen.

Wat krijgt de coach er voor terug?

De coach ontvangt 5,- per bezoek als vrijwilligersbijdrage. Gemiddeld doet een coach 2 bezoeken per week. Deze worden ingepland wanneer het de coach uitkomt dus er is veel flexibiliteit.

Ken of ben jij onze nieuwe energiecoach?

Ken of ben jij de nieuwe energiecoach die wij zoeken. Meld je dan jezelf aan via de website energiekzeeland.nl/energiecoach of door te bellen naar 0113-296566.

Energieteam Schouwen-Duiveland

Energieteam Schouwen-Duiveland is een samenwerking tussen de gemeente Schouwen-Duiveland, wooncorporatie Zeeuwland en Energiek Zeeland. Het energieteam helpt inwoners uit de gemeente met het verduurzamen van hun huis. Je komt als inwoner in aanmerking voor verduurzaming als je in een ouder huis woont en daardoor een hogere energierekening hebben. Inwoners kunnen zich aanmelden. Zij krijgen dan één gratis adviesgesprek en een bezoek van een speciaal klusteam die kleine besparende maatregelen aanbrengt in hun huis. 

Start direct met je eigen plan

Voer je postcode en voorschot bedrag in zodat we jouw gegevens kunnen ophalen.

Heb je al een account

Joyce Gyselinck

Lees deze blogs ook:

Vrouw bij raam met klusspullen.
In de zomer je huis isoleren
29-06-2023
Energiek Instagram Post-1 (4)
Hoe werkt een thuisbatterij?
30-05-2023
luxaflex met raam en plant
Alles over zonwering
24-04-2023

Bericht delen

Hoe energiezuinig ben je?

Je kunt hier invullen hoe je zelf je eigen omgang met energie beleeft.

Voorschotbedrag

Vul hier het voorschotbedrag in dat je maandelijks betaalt voor het verbruik van gas en elektriciteit voor jouw woning.