Skip to content

Met het verduurzamen van je huis ben je nooit klaar

Op het dak van de familie K. uit Vlissingen lagen al zonnepanelen. Maar daar wilden ze het niet bij laten. “Je leest en ziet wat er met het klimaat aan de hand is en je wilt daar ook wat mee doen.” Vertelt mevrouw K. “We leven al best energiezuinig maar het kan natuurlijk altijd beter. We dachten dan ook al een tijdje na over hoe we verder konden verduurzamen. Een kennis van ons vertelde over Energiek Zeeland en dat sprak ons erg aan. Toen hebben we zelf een afspraak gemaakt met een ambassadeur”

Direct online een afspraak maken

“Het aanvragen van een afspraak ging heel makkelijk. Via de website van Energiek Zeeland hebben we een voorlopig adviesplan aangemaakt en zo konden we direct door naar het plannen van een afspraak. Er werd snel contact met ons opgenomen om de afspraak te bevestigen. Erg fijn dat dit zo soepel verliep.

Een uitgebreid advies

“We hadden een heel prettig gesprek met de ambassadeur, Erik. Hij nam echt de tijd om ons alles goed uit te leggen. Hij is met ons door het hele huis gegaan en gaf aanwijzingen die we direct konden toepassen. Ook vertelde hij ons hoe we de komende jaren verder konden met het verduurzamen van ons huis. Het advies is heel uitgebreid en is echt een meerjarenplan. Hier waren we naar op zoek.” 

 

Aan de slag met de vloer

“Zaten we zelf eerst aan een hybride warmtepomp te denken. Na het gesprek met Erik werd duidelijk dat de meest logische keuze voor ons is om eerst aan de slag te gaan met onze vloer. Dat is dus ook het eerste wat we nu oppakken.”

Zorgvuldig geselecteerde partners

“In je persoonlijke account op Energiek Zeeland kun je ook offertes aanvragen bij partners die de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Handig want er zijn zoveel partijen waarmee je kunt samenwerken dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Van de partners bij Energiek Zeeland weet je dat ze betrokken zijn bij het platform en dat geeft vertrouwen.” Sluit mevrouw K. af.

Ook slim je huis verduurzamen?

Ben je net als de familie K. ook al aardig op weg met het verduurzamen van je huis maar kun je hulp gebruiken bij het vervolg? Start nu met je eigen adviesplan van Energiek Zeeland en onze ambassadeur helpt jou verder.

Start direct met je eigen plan

Voer je postcode en voorschot bedrag in zodat we jouw gegevens kunnen ophalen.

Heb je al een account

Hoe energiezuinig ben je?

Je kunt hier invullen hoe je zelf je eigen omgang met energie beleeft.

Voorschotbedrag

Vul hier het voorschotbedrag in dat je maandelijks betaalt voor het verbruik van gas en elektriciteit voor jouw woning.