Skip to content

Waar begin je met het verduurzamen van je huis?

Waar begin je met het verduurzamen van je huis? Die vraag stelde André Tramper uit Kloetinge zichzelf ook. Zo kwam hij bij Energiek Zeeland terecht. Wij hielpen André met een onafhankelijk adviesplan zodat hij stap voor stap zijn woning kan verduurzamen. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees dan snel verder. 

Een huis uit 2002 verduurzamen?

Een nieuwbouwhuis kun je een woning uit 2002 niet noemen maar met een energielabel B scoort je woning al vrij hoog op de duurzaamheidsladder. Toch wilde André met zijn huis aan de slag. “In 2030 moet onze woning energieneutraal zijn. Dat lijkt nog ver weg maar stiekem komt het snel dichterbij.” vertelt André.

“We hebben dit huis gekocht met het idee dat onze kinderen hier groot kunnen worden. Voorlopig gaan we nergens heen. We hebben dus de tijd om in de komende jaren ons huis steeds verder te verduurzamen. Dat verduurzamen kost natuurlijk geld en daarom willen we het stap voor stap aanpakken zodat je niet alles in één keer hoeft te doen.”

Stap voor stap verduurzamen

“Ik ben eerst zelf begonnen met het onderzoeken naar wat we konden doen om te verduurzamen. Maar er zijn zoveel mogelijkheden en daarom zijn we op zoek gegaan naar een partij die ons een onafhankelijk en compleet advies kon geven over wat we het beste met ons huis konden doen. Zo kwamen we bij Energiek Zeeland terecht. Onze ambassadeur, Ad, wist waar hij over sprak en hij is zelf ervaringsdeskundige. Dat geeft vertrouwen. We kregen handige en eenvoudige tips die we direct konden toepassen, zoals het zo efficiënt mogelijk instellen van de cv-ketel, tot een heel stappenplan hoe we ons huis in de komende jaren kunnen verduurzamen.” aldus André.

“Na het gesprek met Ad kon ik direct mijn plan online inzien. Alle maatregelen staan in heldere stappen beschreven met een indicatie van de kosten. Het advies voor ons is om te starten met het plaatsen van zonnepanelen omdat we sinds kort in een elektrische auto rijden. Op langere termijn staat een warmtepomp en zonneboiler op de planning en het vernieuwen van ons verwarmingssysteem. Met het volgen van deze stappen is ons huis in 2030 energieneutraal.”  

 

Aan de slag met het advies

“Wat ik erg handig vond is dat je in je online account direct vergelijkende offertes kan aanvragen bij Zeeuwse partijen. We hadden zo een afspraak gemaakt met Elektra 21 voor de eerste stap in ons plan namelijk de zonnepanelen. Adviseur Jacco de Koster kwam bij ons langs en was al heel goed voorbereid omdat hij de informatie uit het plan van Energiek Zeeland meenam adviesgesprek. Zo konden we heel snel schakelen.” zegt André. 

Je huis energieneutraal in 2030

“Het adviesplan stippelt de hele route uit die je kunt nemen om je huis energieneutraal te maken voor 2030. Wij starten nu met zonnepanelen en gaan in de komende jaren verder met verduurzamen. Fijn dat het niet allemaal in één keer hoeft en dat je goed inzicht hebt in de investeringen die we de komende jaren moeten doen. Met de handige subsidietool op de website kan ik bovendien uitzoeken of ik in aanmerking kom voor een bijdrage in mijn plannen. Kortom: ik ben heel erg blij met het advies van Energiek Zeeland.” vertelt André.

Ook slim je huis verduurzamen?

Wil jij ook aan de slag met het slim verduurzamen van je huis? Start nu met je eigen adviesplan van Energiek Zeeland en onze ambassadeur helpt jou verder.

Start direct met je eigen plan

Voer je postcode en voorschot bedrag in zodat we jouw gegevens kunnen ophalen.

Heb je al een account

Hoe energiezuinig ben je?

Je kunt hier invullen hoe je zelf je eigen omgang met energie beleeft.

Voorschotbedrag

Vul hier het voorschotbedrag in dat je maandelijks betaalt voor het verbruik van gas en elektriciteit voor jouw woning.