Skip to content

Hybride warmtepomp

Wil je jouw huis duurzaam verwarmen met minder aardgas? Een hybride warmtepomp is een goede oplossing. Deze warmtepomp werkt samen met de cv-ketel op gas en is een goede tussenstap naar een vol-elektrisch huis. Met zo’n hybride warmtepomp daalt je CO2 uitstoot voor warm water en verwarming met zo’n twintig procent. 

Hoe werkt een hybride warmtepomp?


De hybride warmtepomp werkt op stroom en is gekoppeld aan je cv-ketel. De warmtepomp kan voor een groot deel van de tijd je huis verwarmen en je cv-ketel springt bij als het buiten heel koud is. Daarnaast zorgt de cv-ketel voor het warme water in de badkamer en in de keuken. Je kunt de warmtepomp aansluiten op je huidige cv-ketel of op een nieuwe ketel. Heeft jouw huis overal iets van isolatie (in dak, gevel én vloer) en dubbel glas? Dan kun jij meteen aan de hybride warmtepomp.

Wat is de levensduur van een hybride warmtepomp?

De verwachte levensduur voor een hybride warmtepomp is vijftien jaar. De economische levensduur is tien jaar. Belangrijk is wel om jaarlijks een inspectie en onderhoud te laten uitvoeren aan de warmtepomp. Zo gaat hij het langste mee. 

Tips

  • In sommige gevallen kun je subsidie ontvangen voor de aanschaf van een warmtepomp. Op onze pagina subsidies kun je direct checken of jij hiervoor in aanmerking komt. 
  • Bij de keuze van het soort warmtepomp is het van belang om na te gaan hoe goed je huis geïsoleerd is. Onze ambassadeurs kunnen jou hierover adviseren. 
  • Warmtepompen die vanaf 26 september 2015 op de markt zijn gekomen hebben een energielabel. Goed om voor de aanschaf na te gaan welk label de warmtepomp heeft. 

Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een warmtepomp

 

  • Voor een hybride warmtepomp moet je huis in elk geval bij elk onderdeel matig geïsoleerd zijn. Je hebt ten minste dubbel glas, spouwmuurisolatie en 5 tot 7 cm vloerisolatie en dakisolatie nodig. 
  • Hybride kan vaak met bestaande radiatoren. Onze ambassadeurs kunnen jou hierover goed adviseren.
  • De ventilatie van de buitenunit van de hybride warmtepomp maakt geluid als hij draait. Meestal valt dit geluid mee maar ga vooraf eens luisteren bij iemand die al een warmtepomp heeft. 

Wat levert het op?

  • Met een hybride warmtepomp bespaar je in een gemiddelde hoekwoning ongeveer € 200 per jaar op je energierekening. 
  • Je zult minder energie verbruiken en dus minder betalen voor energie.
  • Het energielabel van je woning zal verbeteren.

Meer advies over een hybride warmtepomp?

Wil je meer weten over een hybride warmtepomp? Of ben je benieuwd welke andere duurzame maatregelen je kunt nemen om energie te besparen? Start nu met je eigen adviesplan van Energiek Zeeland en onze ambassadeur helpt jou verder. 

Start direct met je eigen plan

Voer je postcode en voorschot bedrag in zodat we jouw gegevens kunnen ophalen.

Heb je al een account

Hoe energiezuinig ben je?

Je kunt hier invullen hoe je zelf je eigen omgang met energie beleeft.

Voorschotbedrag

Vul hier het voorschotbedrag in dat je maandelijks betaalt voor het verbruik van gas en elektriciteit voor jouw woning.